Riviercruise vakanties

Geniet met een riviercruise van een vakantie op het water en een vakantie op het land varend langs prachtige bezienswaardigheden en historische steden vanuit een comfortabel ingericht rivierschip.

Veel steden zijn dicht bij water gebouwd, een mooie kans om op een ontspannen manier middeleeuwse steden, pittoreske dorpjes en andere bezienswaardigheden te ontdekken.

Met een riviercruise vaar je met relatief kleine schepen, deze kunnen dichter in het centrum van een stad aanleggen en het is heel gemakkelijk om uw mede reizigers te leren kennen.

Er zijn vele themacruises beschikbaar. Geniet met pasen van een unieke paascruise of een kerstmarktcruise met een bezoek aan meerdere Duitse steden en de mooiste kerstmarkten.

Rivieren

Nederland en Duitsland zijn de meest populaire cruise bestemmingen voor een riviercruise. Nederland met wereldsteden als Rotterdam, het afwisselende landschap van Texel, het IJsselmeer en Zeeland en de prachtige Hanzesteden langs de IJsel. Duitsland met de Rijn, de Moezel, de smalle Saar, de Neckar en de Main zijn allemaal meer dan de moeite waard.

De Rijn is een perfecte keuze als u West-Europa wilt gaan verkennen. Het stroomt door zes landen en is 1232 kilometer lang. Het grootste deel, 695 kilometer ervan ligt in Duitsland, 376 kilometer ligt in Zwitserland en 161 kilometer in Nederland.

De Moezel is een 544 kilometer lange rivier in Frankrijk, Luxemburg en Duitsland. Via de Our en de Sûre wateren delen van België af in de Moezel en Rijn. De Moezel ontspringt bij de Col de Bussang in de Vogezen op 735 meter hoogte en mondt bij Koblenz uit in de Rijn.

De Donau is met 2829 kilometer de langste rivier binnen de Europese Unie en ontstaat in het Zwarte Woud in Duitsland na de samenvloeiing van de Breg, de Brigach en de in Donaueschingen ontspringende Donaubach. De hoofdsteden Wenen, Bratislava, Boedapest en Belgrado liggen aan de Donau; aan geen enkele rivier ter wereld liggen zo veel hoofdsteden als aan de Donau.

De Douro is een 897 kilometer lange rivier in het noorden van Portugal en de Spaanse autonome regio Castilië en León en behoort daarmee tot de grootste stroomgebieden van het Iberisch Schiereiland. De rivier ontspringt op 2200 m hoogte in de Sierra de la Demanda, zo’n 50 km ten noordwesten van Soria en mondt uit in de Atlantische Oceaan, bij Porto. De rivier is vrijwel geheel gestuwd.

De Rhône is een 812 kilometer lange rivier in Zwitserland en Frankrijk. Het grootste deel, 545 kilometer ervan ligt in Frankrijk en 267 kilometer in Zwitserland. De grootste zijrivier is de Saône en de voornaamste steden aan de rivier zijn Genève, Lyon en Avignon. De Rhônevallei staat bekend als een vooraanstaand wijnbouwgebied.

Vertrekhavens

De meeste riviercruises vertrekken vanuit Arnhem of Rotterdam. Sommige cruisevakanties worden aangeboden inclusief bus- of vliegvervoer naar de vertrekhaven.

Riviercruise schepen

De mps Johann Strauss, een premium schip genoemd naar de wereldberoemde Oostenrijkse componist van de Weense Wals, biedt comfort van de hoogste kwaliteit. Het passagiersschip biedt plaats aan 144 opvarenden, is 110 meter lang en wordt het hele seizoen gebruikt voor riviercruises in Nederland en over de rijn in Duitsland.

De ms Dutch Grace is een schitterend schip met veel ruimte voor haar passagiers. De aangename kleuren, de prachtige decoratie en de comfortabele stoelen en banken zullen bijdragen aan een heerlijk verblijf voor de passagiers. Ook dit passagiersschip biedt plaats aan 144 opvarenden, is 110 meter lang en wordt het hele seizoen gebruikt voor riviercruises in Nederland en België en over de rijn in Duitsland.

De ms Dutch Melody is een luxe en comfortabel schip en beschikt over een zeer prettige ambiance. Het moderne passagiersschip is gebouwd in 1999 en heeft sindsdien meerdere vernieuwingen doorgemaakt.  Het passagiersschip biedt plaats aan 140 opvarenden, is 110 meter lang en wordt het hele seizoen gebruikt voor riviercruises in Nederland en België en over de rijn in Duitsland.